H-pentuepäiväkirja

Täältä voit seurata Iran ja pentujen elelyä pentulaatikossa ensimmäisten viikkojen aikana.

Metsässä on jännittäviä hajuja. Pihapiiri ei enää ole riittänyt pitkään aikaan. Ikää kun on kahdeksan viikkoa, niin metsästyskoirathan lähtevät autokyydillä metsälle. 

 

Tuolla haisee jotain.. kiinnostavaa ja jännittävää...

Sinne menen minäkin, heippa!!

Neliviikkoisena pitää testailla rajojaan.. 

Hampaat ovat terävät ja niillä on mukava purra kaikkea..

Ulkomaailma kiinnostaa kovasti. 

Kiinnostavia hajuja on joka puolella!

Kolmen viikon iässä jalat kantaa, maailma on avoinna.. Ääntä riittää hereillä ollessa, sillä silloin mitellään, kuka koviten haukkuu, murisee, taistelee.. Ääniä on ihmeteltävä pää vinossa, kun perheen lapset innolla auttavat pentulan siivoustouhuissa. Mieluisinta on kuitenkin sylittely ja jutustelu lasten mielestä. Viikon päästä sekään ei mahda enää olla niin ihanaa, kun terävät pikku naskalit kokeilevat vähän lahkeiden ja kenkien kestävyyttä.. =DFacebookissa pääset tutustumaan kolmeviikkoisten pentujen äänenkäyttöharjoituksiin sivulla Rokelan kennel. =)

Kaksi ensimmäistä elinviikkoa jo taputeltu. Silmät ovat auenneet kaikilta ja äänikin alkaa löytyä. Milloin ei nukuta, silloin syödään, painitaan ja vähän muristaan hännät pystyssä ja kokeillaan mönkien kuka on nopein kiiruhtamaan emän eväslaarille..

Ira synnytti 6.6 kaksi narttua ja neljä urosta. Kaikki pennut olivat tasavahvoja. Narttulinjasta tutulla tavalla Ira myös hoiti pentujeen heti ensi hetkestä saakka rauhallisesti, itsevarmasti ja hellästi. Synnytys sujui todella mallikkaasti ja hyvin! Illalla Ira tyytyväisenä makaili ja imetti pentujaan sekä hoiti ja nuoli niitä ahkerasti. Laatikko pysyi hyvin siistinä. Tunnustelujen perusteella hieman pohdittiin, olisiko vielä yksi pentu mahassa ja seurailtiin tilannetta. Iran rauhallisuus ja samalla virkeys pentujen hoidossa vakuutti ja emme kiikuttaneet sitä eläinlääkäriin vaan odottelimme rauhallisesti eteenpäin. Narttulinjassa on aiemminkin ollut pitkä tauko viimeisen pennun syntymässä ja samoin kävi nytkin. Seuraavan vuorokauden puolella syntyi viimeinenkin pentu, lähes 12 tuntia toisten perässä. Se oli yhtä vahva, samaa kokoluokkaa ja tahdonvoimainen kuin aiemminkin syntyneet! Hieno poppoo, lopputuloksena seitsemän pentua, joista kolme narttua ja neljä urosta!

Yhteystiedot

Seija ja Tomi Rosti

Riihijärventie 17
82580 Juurikka

KITEE

tomi.rosti@outlook.com (kirjoita osoite omalle sähköpostin lähetyssivulle. Tämä ei ole linkki, roskapostin välttämiseksi)

puh. Seijalle 050 32 92 042

puh. Tomille 050 37 27 532